Emlékeztek erre a süteményre? Legalábbis azt hiszem így hívták. Gyermekkoromban nagyon szerettem.  Hát, most megpróbálkoztam vele és mondhatom, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.:) Sajnos "udvari fotósom" nincs itthon, így csak ilyen képek készülhettek...

 

Ez a recept talán Stahl Judittól van, de nem vagyok benne egészen biztos, már régóta őrizgetem és tervezem az elkészítését.

A piskótához: 5 tojásfehérje, 5 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 kk víz, 10 dkg liszt
A töltelékhez: 15 dkg étcsokoládé, 1 dl habtejszín, 25 dkg puha vaj
A burkoláshoz: 30 dkg marcipánmassza
A hempergetéshez: 10 dkg cukrozatlan kakaópor
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjéből lágy habot verünk, majd apránként hozzászórjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A tojássárgájákat simára keverjük a vízzel, hozzáforgatjuk a habhoz, majd beleszitáljuk a lisztet is. Habzsákból  félgömb alakú halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól némi távolságba. Tetejüket meghintjük liszttel, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket. Rácson kihűtjük. A  tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csokira és simára keverjük. Kihűtjük. A vajat jó habosra keverjük (én ezt úgy szoktam, hogy jóval előbb kiteszem az asztalra és így elég puha mire a keverésre kerül a sor) és apránként hozzáadjuk a tejszínes csokoládét. 2-3 perc alatt habossá verjük. A kihűlt piskótahalmokból pogácsaszaggatóval egyforma köröket vágunk, belsejüket kikaparjuk. Végül domború végüket egyenesre vágjuk, mert ez lesz a sütemény talpa. Minden második piskótakorong belsejét jó púposan megtöltjük a krémmel, majd befedjük egy üres piskótával. Finoman összenyomjuk őket, hogy gömbölyűek legyenek. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. A marcipánt vékonyra nyújtjuk, 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, melyeket vékonyan bevizezünk. Közepükre teszünk 1-1 süteményt, beburkoljuk őket a marcipánba és kezünkkel egyenletesen eldolgozzuk. Alaposan meghemperegetjük őket kakaóporban, finoman ledörzsöljük róluk a felesleget. Díszítésként éles késsel a marcipánt két-három irányból kissé bevágjuk.