Ez volt ma az ebéd. Tulajdonképp egész délelőtt is egyedül voltam itthon (kitakarítottam) és nem is nagyon tudtam "komoly" ebédet elképzelni. De semmi perc alatt tűnt el ez is, annyira finom volt. És igazán egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 10 dkg tarhonya, 2 ek tejföl, 6 db virsli, 6 szelet bacon, só, bors, pirospaprika, ételízesítő, 2 db babérlevél, 1 ek liszt a habaráshoz
A felkockázott krumplit kevés olajon megfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, és vízzel felöntve, 2 babérlevéllel és sóval ízesítve megfőzzük. Nem kell teljesen puhára főzni a krumplikat. A tejfölt összekeverjük a liszttel, behabarjuk a krumplit, hozzáadjuk a tarhonyát és annyi vizet, amennyi nagyjából a hozzáadott tarhonya másfél-kétszerese. Amikor megfőtt a tarhonya, kell hogy maradjon kevés leve az ételnek, vagyis hasonló állagúnak kell lennie, mint egy főzelék. Közben a virsliket betekerjük a baconszeletekbe, és egy tepsibe téve készre sütjük, majd a tarhonyás krumplival tálaljuk.