Férjem veje és unokája ma érkeztek meg Kanadából és valami könnyű édességgel akartam őket kínálni a hosszú út után. Így került terítékre ez a dr. Oetker-es recept. Ha valami nem túl édes édességre vágytok, akkor ajánlom kipróbálni, mert mint a neve is mutatja, frissítő csemegéről van szó. :)

Hozzávalók: 350 g nektarin, 200 ml hideg habtejszín, 200 g natúr krémsajt (nem sózott, pl. mascarpone), 1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű, 1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix, 200 ml tej, 100 ml száraz pezsgő (én őszibarackos pezsgőt vettem, nagyon finom bele), kb. 80 g töltött csokoládés ostya
A nektarint megmossuk, kimagozzuk, egy barackot vékony csíkokra szeleteljük, a többit apróra vágjuk. Egy üveg tálat fóliával kibéleljük. A tejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, és kemény habbá verjük. A krémsajtot átkeverjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 200 ml tej és 100 ml pezsgő felhasználásával elkészítjük, majd a krémsajthoz keverjük.
Hozzáforgatjuk a tejszínhabot, végül a felkockázott nektarint. A krémet az előkészített formában elsimítjuk, a tetejét az ostyával befedjük. A desszertet fél órára
hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor a desszertet a formából kifordítjuk, tetejét a
félretett barack szeletekkel és a maradék kis kockákra vágott ostyával díszítjük.