Milyen szép és sokszínű a magyar nyelv! Amit ma főztem, nem lett ebéd, inkább estebéd. Merthogy nem is annyira vacsora, de akár az is lehetne. Bár, nem nagyon szoktunk meleget enni vacsorára. Mindegy, minek hívjuk, nagyon finom.

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 40 dkg gomba, 1 dl étolaj (vagy zsír), 2 nagy fej vöröshagyma, 2 tojás, só, bors, pirospaprika, zöldpaprika, tejföl
A csirkemellet ledaráljuk, befűszerezzük, beleütjük a tojásokat, és diónyi gombócokat formázunk. A hagymát apróra vágva üvegesre dinszteljük, beletesszük a felaprózott gombát, ízesítjük. Ha jól felforrt, belerakjuk a már elkészített gombócokat, és 20-25 percig lassú tűzön főzzük. Az elpárolgott lét kevés vízzel pótoljuk úgy, hogy bőven legyen szaftja. Nokedlivel vagy kakastaréj tésztával tálaljuk. Aki szereti, tejfölt is tehet rá.

Én némi lustaságból nem főztem hozzá körítést. Volt itthon nagyon finom kenyér, azzal ettük. De nekem a tejföl kellett rá.