Sajnos idén nem lett hosszú hétvége augusztus 20. Így tegnap előbb eljöttem egy kicsit amunkahelyemről, mert jött értem a zuram és jöttünk le a tanyára. Jöttem "semmit tenni". Legalább is részben. Mert tegnap gyorsan befőztem egy kis lecsót. Idén nagyon rá vagyok kattanva a lecsóra, bármikor és bármennyit képes vagyok megenni belőle. Hagyma nélkül, csak a paradicsomot főztem össze a paprikával, most dunsztban hűlnek.

Mindig azt gondoltam és úgy is tapasztaltam, hogy az augusztus végi nap már nem az igazi, napozásra meg kifejezetten alkalmatlan. Most úgy tűnik ez a tévhitem is megdőlt. Az itteni házunktól nem messze egy csodaszép arborétum közepén van egy VIP üdülő, ahová bejárásunk van szerencsére. Kristálytiszta medence is található benne, ennek a partján napoztam nem többet, mint kb. 2 órát. Hát, most pecsenye-piros vagyok:)

Ebédre töltött padlizsántekercsek voltak paradicsom szósszal és a fridzsiderben fellelhető maradékokból csináltam egy cukkinis-gombás-rizses lecsót. Képeket majd holnap mutatok és persze hozom a recepteket is, mert nem hoztam le a fényképezőgépemhez a csatlakozókat.

Sokat üldögéltem Ánika sírhantja mellett és bizony öntöztem még a könnyeimmel:( Nagyon hiányzik a kiskutya!:( Majd a sírját is szépen meg akarom csinálni, csak megfelelő követ vagy köveket kell szereznem hozzá. Sherpa, a másik kutya is szomorú, pedig sokat foglalkozunk vele. időnként fekszik és halkan sírdogál... Szívet tépő!

Na, holnap jövök a képekkel. Ja! És sütöttem parázson egy padlizsánt, mert a lánykám rendelt "füstös ízű" padlizsánkrémet. Ezt majd otthon csinálom meg, csak a padlizsánt sütöttem meg itt.