Vagy valami afféle. Szeretjük a kenyérlángost - másik nevén langallót -, de talnán nem a mostani időjáráshoz kellett volna időzítenem a sütését. De annyira megkívántam!:) Fiam persze tette a megjegyzést, hogy akkor csinálok ilyet, amikor nincs itthon. Hát bizony, itthon kell/ene lenni...:))))) De mostanában a szerelem az erősebb. Ez ellen persze semmi kifogásom, különösen, hogy a szerelem nagyon helyes és igazán a szívembe zártam:) Tegnap kaptam tőle meglepiket is, amit majd bemutatok!:)
Szóval a paradicsomos rozmaringos kenyérlángos:

Elkészíteni nem bonyolult egyáltalán.

A tésztához: 3,2 dl langyos víz, fél cs. porélesztő, 1/2 kiskanál cukor, 50 dkg liszt, 2 ek olívaolaj, 2 kiskanál só

Az élesztőt elkeverjük 3 ek cukros vízzel és 10 percig pihentetjük. A lisztet edénybe szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, ide tesszük az olívaolajat, a sót és az élesztőt, majd a maradék vizet apránként adagolva. Tésztává gyúrjuk, letakarva a duplájára kelesztjük.

Feltét: 10-15 db koktélparadicsom (én félbevágtam őket, de ha kicsik, akkor nem kell), 1 lilahagyma, kakukkfű és rozmaring (mindkettő friss)

Amikor a tészta megkelt, tepsibe nyomkodtam és belenyomkodtam a paradicsomokat, a karikákra vágott lilahagymát és a fűszereket. 220 fokos előmelegített sütőben megsütöttem