Ezt a süteményt már sokszor szándékoztam megcsinálni. Aztán valahogy mindig elmaradt. Mostanában több helyen is láttam és mivel ma vendég érkezik, alkalmasnak láttam, hogy elkészítsem. Tényleg nagyon finom!:)

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 7 dk margarin, ½ cs szalakálé, 2 ek kristálycukor, 1 db tojás, 0,5 dl tej
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a kristálycukrot, és a szalakálét. Ezután a közepébe kis mélyedést csinálunk, majd beleütjük a tojást és hozzáöntjük a tejet. Gyors mozdulatokkal sima állagú tésztát gyúrunk. Ezután kettéosztjuk, majd egyesével kinyújtjuk kb. 20x30 cm tepsi hátlapjának megfelelő méretűre. Előmelegített sütőben, közepes lángon egyesével, szép világos zsemleszínűre sütjük a lapokat.  A sütőből kivett tésztalapokat rácson teljesen kihűtjük.

Citromos krém: 4 dl tej, 5 púpozott ek liszt, 2 cs vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, citromlé
Először a főzött masszát készítjük el. A lisztet a tej felével simára keverjük. A maradék tejet feltesszük melegedni, majd állandó keverés mellett, hozzákeverjük a lisztes keveréket. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük, majd  apránként hozzákeverjük a teljesen kihűlt, masszát. Keverés közben ízlés szerinti mennyiségű citromlevet öntünk a krémbe. 1 vagy 2 citrom leve kell bele, attól függően, ki mennyire szereti citromosan.
Jó habosra keverjük az egészet. Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, rákanalazzuk a citromos-krémet. Tetejét elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. Óvatosan egy kicsit lenyomkodjuk. Legalább egy éjszakán át pihentetni kell a süteményt, hogy a tésztalapok kellően megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint szeleteljük.