Szerintem a Brassói is olyan étel, amit ahány ház, annyiféleképp készítenek. Én is sokféle módon kipróbáltam már és egyik sem volt csalódás. A Brassóival köttetett szerelmem életem első szerelméhez köthető, ő rajongásig szerette ezt az ételt, amit én addig bizony nem is nagyon ismertem. Étteremben, vagy inkább akkoriban ilyen resti féleségben ettünk sokat a Maros utcában. Aztán felnőtt fejjel kezdtem el megcsinálni. A férjem fia - az egyik vendégem Londonból - is nagyon szereti, sőt ez volt a kérése, hogy ezt feltétlenül főzzek neki, amikor jön. Mivel a férjem lánya tegnap érkezett meg Kanadából, úgy döntöttem, ez lesz a vacsora. Olyan gyorsan elfogyott, hogy aki repetázni szeretett volna, bizony csalódott volt...:)

És a receptje:

Hozzávalók: 5-6 szelet vastag tarja, 2 db vöröshagyma, 10 dkg szeletelt bacon, 2 db paprika, 2 db paradicsom, 5 nagy gerezd fokhagyma, 5 levél friss bazsalikom, 2 db kicsi chili paprika, majoránna, őrölt bors, fűszerpaprika, só, olaj, 2,5 kg krumpli (nálam most időhiány miatt fagyasztott krumpli)
Egy nagy, vastagfalú edénybe  teszünk egy kevés olajat, amin a szalonnát, a hagymákat, a paprikát és a hámozott paradicsomot megpirítjuk, erre jön a vékony csíkokra vágott tarja. Jól átforgatjuk, kevergetjük, majd fűszerezzük (só, bors, majoránna, chili paprika, bazsalikom, fűszerpaprika). Annyit tegyünk a fűszerekből, hogy jó ízes legyen, nem kell sajnálni.  Aláöntünk 1 dl vizet - ha nem eresztett volna elég levet, nekem eresztett, lefedjük, néha megkeverjük, addig sütjük közepes lángon, amíg sűrű szaftja nem lesz. A krumplit bő olajban kisütjük. Majd mindent összekverünk. Saláta kell hozzá, nálam csalamádé volt tegnap.