A blogom már másfél éves!:) Majdnem úgy kezelem, mintha a gyerekem lenne és épp úgy féltem és védem, mint egy gyereket szokás. (na jó, némi túlzás azért van benne). Ebben az évben, meg persze már előtte is számos barátot találtam itt is és a neten máshol is. Mivel naív lélek vagyok, engem elég könnyű megvezetni sajnos. Mindig öröm, amikor látom, hogy valaki üzent nekem és az elismerő szavakat boldogan közzé is teszem. Az építő, jószándékú kritikát mindig örömmel veszem, ám a durva támadásokat NEM!

Változatlanul azt gondolom, ha valaki rohadtul félti a receptjét, akkor az ne tegye fel egy nyílt blogra! Persze, egyetértek én is azzal, hogy lehetőség szerint jelöljük meg egy-egy recept forrását, ám ha ez nincs meg, akkor sem történik semmi.

Aztán ezen túlmenően, hogy az ún. gasztro-bloggerek egymás között köpködnek egy valakire, akinek esélye sincs arra, hogy reagáljon, az meg már több mint gusztustalan. Persze ezek a dolgok úgyis mindig napvilágra kerülnek, mert szerencsére nem mindenki ennyire kicsinyes és rosszindulatú. Ezeknek a történeteknek a külön bája az, amikor az ember lánya azt hiszi valakiről hogy igaz barátság fűzi egy a neten megismert másik bloggerhez, akivel évekig nagyon szorosnak mondható barátságot ápolt, kiállt érte, amikor támadták és úgy tűnt, az illető is kiáll őérte, amikor őt támadják. Aztán ezekből a "titkos" beszélgetésekből kiderül, hogy akiket ez a bizonyos blogger teljes tüdőből szidott, szemben velük csontig sikerül körbeudvarolni (szépen fogalmaztam?) és a barátnak jelöltet meg szidni velük együtt kórusban. Hát, igen, ez többek között az elmúlt év egyik fájó tapasztalata.

Aztán persze vannak nagyon kellemes tapasztalataim is!:)

Mindenféle sorrend felállítása nélkül, szeretném felsorolni azokat, akik rendkívül sok örömet szereztek nekem ebben az évben Mégis azt hiszem Illéskrisz-szel kezdeném, de erre is meg van az okom! Krisztivel személyesen is találkoztam egy-két évvel ezelőtt, nagy segítségemre volt, amikor a lánykámnak kellett orvosi segítség. Azóta is szorgosan olvasom a blogját, több mindent elkészítek tőle és még soha, egyetlen receptjében sem csalódtam. Ha feltettem valamit magamhoz, azonnal, az elsők között küldött kedves üzeneteket! Kriszti, ha olvasod, nagyon köszönöm Neked!:)

Szintén régi és remélem megbonthatatlan barátság fűz alchri-hoz, akivel szintén évekre visszavezethető a barátságunk. Bármikor felhív, ha úgy érzi, hogy szükségem van a tanácsára és nem elhanyagolható módon csodálatos háztartást vezet, csodaszép képekkel illusztrálva mindezt a blogjában.

Tücsökbogárnak nagy köszönet a sok csoda receptért, amiket nála találtam és azt hiszem ő inspirált főként a blog-írásra! Tényleg csodálom, amiket két kisgyerek mellett csinál nap-mint nap!:)

Ugye mondtam, hogy nincs sorrend?! :) A bonbonok királynőjét ki nem hagynám a sorból! Praliné paradicsom indított el a bonbonkészítés útvesztőjén és segítségével sikerül is egyre inkább kiigazodnom. Hogy bonbon függő lettem, ez szintén Neki köszönhető!:) Tőle és Emőkétől sikerült végre megtanulnom a polikarbonát formák használatát is. Persze nyomukba sosem érek, de nem elégedetlenkedem, az utóbbi bonbonjaimmal már sikerélményeim voltak.:)

Raindrop. Hát igen, vele a barátság évekre visszamenő azt hiszem. Egy "mezei" főzős fórumon lettünk jóban, hamar felfedeztem, ha hosszabb kihagyásokkal nem ír, akkor hiányzik. Csodálatos fotókkal örvendeztetett meg minket, minden bejegyzését élmény volt olvasni akkor is és most is. Valószínűleg a szimpátia kölcsönös volt, mert egyre többet tudtunk meg egymásról. Azt hiszem Ő is egyike azoknak, akikre mindig számíthatok és aki mindig számíthat rám. Remélem ez így marad!:)

Gizinél is sokszor "tátom a számat", jókat derültünk a sütőtökös recept-özönén, mivel én nem rajongok a sütőtökért, ő viszont nem adja fel, hogy megszeressem ezt a gyümölcsöt (zöldséget).:)

Csupa Csokinak is nagy köszönet jár, mert a Nesselrode torta nagy örömet okozott imádott Édesapámnak és ez mident megér!

Habliliom egy külön post-ot is megérne, olyan csodálatos dolgokat alkot rendszeresen a Mindmegette oldalán és azután megosztja a Facebook-on is a követőivel. Tényleg csoda! Sajnálom, hogy Őt nem ismerem jobban...

A sor persze közel sem teljes, de most tényleg azokat emeltem ki, akikkel fontos a kapcsolatom és nagyon szeretném, ezt kívánom a jövő évre is. Boldog újévet Mindenkinek!:) Még azoknak is, akik támadnak!:) Tényleg szívből kívánom!