Többen kérték a receptjét, ezért megosztom. Tényleg nagyon finom, érdemes kipróálni!

A tésztához: 20 dkg vaj, 40 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 30 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1 cs sütőpor, fél citrom leve (én ezt kihagytam), 6 tojás

A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 ek rum, 10 dkg darált dió

a tetejére: meggyszemek

A vajat 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a diót, a lisztet és a sütőport, végül a tojások felvert habját. Kikent, lisztezett tepsiben félig megsütjük. Ezután a tojások sárgáját 20 dkg porcukorral habosra keverjük, és a félig megsült tésztára tesszük, készre sütjük 180 C fokon kb. 15 perc alatt. A krémhez a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és rummal habosra keverjük, beletesszük a diót, és rákenjük a kisükt, kihűlt tészta tetejére. Meggyel díszítjük.