Igazából nem akartam sokat vacakolni az ebéddel. Persze valami finomat szerettem volna készíteni, így lett ez a palacsinta torta egy finom zöldségleves után. Hogy torta lett inkább, az csak kényeli szempontokból lett így, eredetileg fel kellett volna tekerni. De szerintem így is finom és látványosabb...

A töltelékhez egy fej hagymát apróra vágtam, üvegesre pároltam olajon, majd ráborítottam fél kiló darált húst, amit fehéredésig sütöttem rajta. Ekkor hozzáadtam egy paprikát és kb. 25 dkg gombát apróra vágva és paradicsomszósszal feöntöttem. Sóztam, borsoztam és fedő alatt készre főztem. A kisült palacsintákat egymásra raktam, mindegyik tetejét megkentem a hússal és megszórtam reszelt sajttal. A legfelső palacsinta tetejére csak sajt került. Ment be a sütőbe, amígy a sajt megolvadt.