Ez a finomság még tegnap készült vacsorára. Csak a technika ördöge nem engedte, hogy feltegyem ide. A recept a legfrissebb Vidék Íze-ben található. Igazán gyors és nagyon finom.:)

Hozzávalók: 8 szép, nagy gomba, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kisebb hagyma, 10 dkg sonka, 2 dl tejföl, 2-3 ek párolt rizs, 1 tojás, 1 ek apróra vágott petrezselyem, só, bors
A gombát megmossuk, a tönköket levágjuk, megtisztítjuk, és nagyon apróra daraboljuk. A gombafejeket félretesszük. A szalonnát apróra vágjuk, zsírjára olvasztjuk, majd a pörcöt leszűrjük. A zsíron megfonnyasztjuk a reszelt (finomra vágott) hagymát, aztán rátesszük az apróra vágott gombatönköket, megsózzuk, pároljuk, majd zsírjára sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a sonkát nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a rizzsel és a párolt gombával. Hozzákeverjük a nyers tojást, valamint egy ek tejfölt is. A gombafejeket kikent tepsibe rakjuk. púposan megrakjuk  a töltelékkel, majd kikeverjük a maradék tejfölt, ízesítjük sóval, s minden gombafejre öntünk belőle. Végül az egészet megszórjuk a szalonnapörcökkel. A tepsit alufóliával beterítjük, aztán 25 perc alatt megsütjük. A legvégén levesszük róla a fóliát és úgy pirítjuk egy kicsit.