Ha tavasz, akkor eper! Imáádom, és ezzel nem vagyok egyedül. Bár még nincs IGAZI eper, nemt udtam ellenállni a kísértésnek és a zöldséges nénim is azt mondta, vigyek belőle, mert nagyon finom. Háááát... ettem már ennél finomabbat is, de arra jó volt, hogy kipróbáljam belőle ezt a pohárkrémet. Nagyon finom lett!:) Majd eperszezonban gyakran kerül az asztalra.:)

A recept nem tudom honnan van, de leírom:

Réteges pohárkrém
Hozzávalók: 2,5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg étcsokoládé, 25 dkg eper, 1 cs piros tortazselé
A díszítéshez: 4 szem eper, 4 dkg mandulapehely
Verjünk habbá 1,25 dl tejszínt. Forgassuk hozzá a mascarponét és a porcukrot, majd osszuk a krémet két részre. Gőz fölött főzzünk sűrű krémet a tojássárgájából és a vaníliás cukorból, majd adjuk az egyik adag krémhez. Daraboljuk fel az étcsokoládét, és olvasszuk fel a maradék tejszínnel. Forgassuk a felét a másik adag krémhez. Adagoljuk a csokoládés krémet poharakba, locsoljuk meg a megmaradt olvasztott csokival, majd kanalazzuk rá a tojásos mascarpone 2/3-át. tegyük hűtőbe. Az epret daraboljuk fel, és osszuk el a desszerten. Készítsük el a zselét a csomagoláson megadott utasítás szerint, osszuk el a négy pohárban, majd dermedésig pihentessük a hűtőben. Végül simítsuk rá a maradék világos színű krémet, és díszítsük szeletelt eperrel és mandulapehellyel.