Talán a múltkori posztban már leírtam, nem főzök be túl nagy mennyiséget semmiből, mert erre már ráfaragtam. Idén már készült egy adag eperdzsem, de talán sokan egyetértenek velem, hogy ez az a gyümölcs, amit nem lehet megunni. És most ebbe az új receptbe botlottam, amit egyszerűen muszáj volt kipróbálni. Nem bántam meg! Finom, pikáns lekvár lett belőle:) A tálkában lévő adagból már szinte semmi nincs...

Összesen megint csak 1 kg eperből dolgoztam. Megpucoltam, felaprítottam. Beletettem egy lábosba. Összekevertem 25 dkg cukrot, 1 cs 2:1 zselésítő cukrot és 10 gr citromsavat, ezt ráöntöttem az eperre. Jól összekevertem és felforraltam. Forrás után kb. 5 percig főztem, majd beleszórtam másfél tk durvára tört borsot. Ezzel még forraltam kb. 1 percig. Lehúztam a tűzről, hozzáöntöttem 0,6 dl rumot (helyette most konyakot), majd azonnal üvegekbe töltöttem. Fejre állítottam és most már hűlnek.

A recept azt hiszem a Vidék Íze c. újságban volt.