Gondoltam kipróbálom, annyi jót hallottam róla. A tanyánkon van egy bodzabokornak a lehető legtöbb jóindulattal sem nevezhető fánk, ami telis-tele van hófehér virágokkal. Az eper bár nem nálam termett, de a faluból származik, egészen biztosan nap érlelte finom magyar eper. A recept pedig a neten kóvályogva azt hiszem Kaldenecker Györgytől származik.

És egy kis bodzaszörp, ami az előző képen is látszik:

A bodzás eperlekvár receptje:

1 kg epret negyedlünk, megszórjuk 20 dkg cukorral és 1 cs. 2:1 zselésítővel, meg 10 gr citromsavval (hogy szép színe maradjon). Jól összekeverjük és belekeverünk 5-6 tányér bodzavirágot (nem kell a legnagyobb bodzákat beletenni). Nagy lángon felforraljuk állandó keverés mellett, majd kicsit mérsékeljük a lángot, de azért zubogjon és még kb. 2-3 percig főzzük. Teletöltjük az üvegeket és fejtetőre állítjuk 5 percre. Ha kihűlt, mehet a helyére.