Jaj, hogy én mennyire szellemes vagyok, amikor szabadságomat töltöm...:)))))))))))))))))) Annyi eszem persze nem volt, hogy a fényképezőgépemet is elhozzam magammal... A töltőt gondosan becsomagoltam, a gépet otthon hagytam.:( Ma nagyon egyszerű, de annál finomabb ebédet készítettem. Nem akartam órákat a konyhában tölteni, ha már végre süt a nap és napozhatok is kicsit. Szóval rántott tök készült mártással. Ráadásul tök mártással. A recept igen egyszerű, gyorsan kész és tényleg finom:

Vettem két kisebb tököt, amiből az egyik valamivel nagyobb volt, mint a másik. Mindkettőt meghámoztam, kimagoztam és lereszeltem a nagylyukú reszelőn. A nagyobbikra szórtam borsot, ételízesítőt és egy kis piros paprikát, majd hagytam kb. 10 percet állni. Ekkor hozzáütöttem két tojást és kb. 10 ek liszttel elkevertem. Sűrűbb tészta legyen, mint a nokedli tészta. Evőkanállal nagyobb adagokat szaggattam belőle forró olajba és mindkét oldalukat kisütöttem. A felesleges olajat leitattam róla. Közben a másik tökből készült reszeléket annyi vízbe tettem fel főni, amennyi éppen ellepte. Ez is kb. 10 percig főtt. Egy fej hagymát apróra vágtam, megpirítottam olajban. Sóztam, borsoztam, megszórtam piros paprikával, majd ezt beleöntöttem a tökös lébe és még főztem egy pár percig. 2 ek lisztet elkevertem egy pohár tejföllel és behabartam vele a mártást. Ezzt öntöttem a süt tökökre. Sajnálom, hogy nem tudok képet mutatni, de azért gondoltam, hogy megosztom, mert annyira finom lett!:)