Lassan hazakeveredik a család, bár a zuram még csak jövő szombaton jön meg az olimpiáról. A fiam itthon volt a héten, segített Sherpával, amíg dolgoztam. Lánykám pedig ma jött meg egy hétig tartó nyaralásából a tanyáról. És igyekeztem nekik valami finomat főzni ebédre. Ebben a rekkenő hőségben jól esett a hideg őszibarackleves:

És utána jött Bloody Mary csirkéje. Italban is nagyon szeretem, de így csirke-köntösben is utánozhatatlan!

Itt a receptje is, valamelyik főzős újságból származik...

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé. liszt, olívaolaj, 4 szál szárzeller, 2 szál újhagyma, 6 paradicsom, 2 cl vodka, só, bors, Tabasco szósz

A körethez: 30 dkg rizs, 1 kis cs zeller zöldje, 10 dkg mozzarella, só

A zellerszárakat elfelezzük, és 2 cm-es darabokra vágjuk, az újhagymát is felkarikázzuk. Három paradicsomot meghámozunk, húsukat felkockázzuk. A húst kockákra vágjuk, és lisztben megforgatjuk. Olívaolajon pirosra sütjük, majd kivesszük a húsdarabokat, és félretesszük. A helyükre dobjuk a zellert, elkezdjük pirítani, egy perc múlva rátesszük a hagymát, majd újabb perc múlva a paradicsomot. Összesütjük, majd visszatesszük a csirkekockákat, rávagdossuk a másik három paradicsomot. Sóval, borssal, pár csepp Tabasco szósszal és a vodkával ízesítjük, végül 10 perc alatt készre főzzük. Elkészítjük a párolt rizst, ahogy szoktuk, majd még forrón belekeverjük a finomra metélt zeller zöldsét, meg a lereszelt sajtot.