Isten bizony mindjárt felteszem, hogy kinek köszönhetem ezt a pompás receptet, de muszáj megosztanom, mert annyira szééép!:) És persze eszméletlen finom! Camembert-rel kóstoltam. Nem lehet abbahagyni! ITT van az eredetije!!!

Még nem sikerült megtalálnom a recept "szülőanyját", de hadd osszam meg addig is, hogy készült:

10 érett chilipaprika szárát levégtam, a magjait görgetve (helyenként egy hegyes késsel besegítve) kipörgettem, majd aprító gépbe tettem. Mellékockáztam 2 kápia paprika húsát és öntöttem hozzá nagyjából 1 dl vizet, illetve valamivel többet, hogy könnyebb legyen pépesre aprítani. 35 dkg cukrot 1 dl málnaecettel (ez volt itthon, az eredeti recepteben mézecet szerepelt), csipet sóval és 4.5 dl vízzel felforraltam. A darabolt paprikába kevertem kb. 2 dkg 3:1 zselésítőt és az egészet a forrásban lévő sziruphoz öntöttem. Újraforrástól számítva 5 percig hagytam forrni, majd fertőtlenített üvegekbe töltöttem és én még a biztonság kedvéért száraz dunsztba is tettem.