A tegnapi szedernek oly annyira nem tudtam ellenállni, hogy ma újra kellett vennem. Alapvetően nem szeretem a szedret, de ilyen finomat még sosem ettem. Volt még itthon őszibarackom, ezért gyorsan ősszeházasítottam a kettőt. Nem okozott csalódást a frigy!:)

A recept roppant egyszerű: Kimérünk 85 dkg tisztított, magozott őszibarackot, amit apróra felkockázunk. Hozzáadunk 40 dkg szedret. A felét pürésítjük. 2 ek cukorral elkeverünk 2 cs. 3:1-hez zselésítőt és az egészet nagy lángon felforraljuk. Beletesszük természetesen az egyben hagyott gyümölcsöket is. Ekkor hozzáteszünk 35 dkg cukrot és kevergeté mellett újra felforraljuk, majd kb. 3 percig hagyjuk zubogva forrni. Előkészített üvegekbe töltjük és 5 percre fejre állítjuk.