Legalábbis nekem az igazi vasárnapi ebéd kezdődik egy finom húslevessel, ez esetben grízgaluskával (erről nem készült kép). Fő fogásnak Töltött csirkecomb került a tányérokra salátával. Ezt a csirkecombot egyszer csináltam meg nagyon sok évvel ezelőtt a keresztfiam keresztelője utáni ebédre. Mivel a keresztfiam azóta már egyetemista, gondolhatjátok, hogy nem mostanában volt... Viszont sokszor gondoltam rá, hogy el kellene készíteni, mert annyira finom.

Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 10 dkg főtt, füstölt tarja, 10 dkg vargánya gomba (most erdei csiperkét kaptam csak), 1 kis fej reszelt hagyma, 10 dkg csirkemáj, 1 egész tojás, 2 kemény tojás, 5 dkg reszelt sajt, 1 tejben megáztatott zsemle, 1 cs petrezselyem, 1 mkk fűszerkeverék (bazsalikom, majoránna, rozmaring, kakukkfű), só, bors, 1 kk méz, 1 dl sör

A csirkecombokat gyengén besózzuk, bőrét fellazítjuk. A tarját megdaráljuk, egy mogyorónyi vajon a zsírját kisütjük belőle, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rádobjuk az apróra vágott gombát és a csirkemájat, puhára pároljuk, majd kihűtjük. A kemény tojást apróra vágjuk, hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemlét, a vágott petrezselymet, a fűszereket, a reszelt sajtot, a kihűlt ragut, az egész tojást, alaposan összedolgozzuk, a végén sózzuk, borsozzuk. A csirkecombok húsa és bőre közé jó szorosan betömködjük, hoyg szép dundik legyenek, a nyílást hústűvel betűzzük, kiolajozott tűzálló tálban egymás mellé lerakjuk, alufóliával betakarjuk és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fok) puhára pároljuk. Ezután levesszük az alufóliát, a mézzel elkevert sörrel megkenjük és ropogósra sütjük. Ha kimaradna a töltelékből, kisebb pogácsákat formálunk belőle és amikor pirítani kezdjük a csirkét, mellette a tálban megsütjük. Sok friss salátával kínáljuk.

És a végén Fügés tojáslikőrös pite került az asztalra: