Kora reggel óta talpon vagyok. Megcsináltam a befőzős FB csoportban mostanában oly népszerű Ficoco-t. Ami füge és kakaó keveréke. Annyian dícsérték, hogy muszáj volt, annak ellenére, hogy már se helyem nincs, se kisméretű üvegem. Nem bántam meg, tényleg mesés:)

Aztán már régóta tervezem, hogy gulyáslevest kellene főzni, hiszen olyan régen volt. Ugye, annak is idő kell, ezért viszonylag korán odatettem, hogy jó puha legyen a hús. Sok-sok zöldséggel, hogy a zuram is szeresse. Szereti!:)

Ezután először buktát akartam sütni, végül mégis a Gundel palacsinta mellett döntöttem:

Töltelék: 15 dkg darált diót és 5 dkg mogyorót, 1 cs vaníliás cukrot és 3 ek kristálycukrot összelangyosítottam 2 dl tejszínnel. Ízesítettem egy kis rummal és hagytam langyosra hűlni.  A palacsintákat megtöltöttem ezzel a krémmel (nem spóroltam!), majd háromszögre hajtottam őket és csokiöntettel vontam be. Ehhez másfél del tejben felolvasztottam 5 dkg étcsokit. Amikor feloldódott, elkevertem benne 3-4 ek cukrot (ki milyen édesen szereti), 2 ek holland kakaóport és löttyintettem bele rumot is. Ekkor lehúztam a tűzről és folyamatos keverés mellett hozzáadtam 2 tojás sárgáját és kb. 3 dkg vajat.