Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sherpa konyhája

Szenvedélyem a konyha! Ha Neked is, akkor érezd Magad jól nálam!

Édességek

Sós nasikÍnyencségekHa tetszik, iratkozz fel!
Megosztás
HTML

B.U.É.K Mindenkinek!

2012 december 31, hétfő

Furcsa, vegyes év volt ez a 2012 nálunk. De azért mindig kicsit szomorkás, amikor búcsúzunk egy évtől és persze kihívással nézünk az elkövetkezőre. Fiam és kedvese jönnek nemsokára, lánykám itthon van, nagy buli nem lesz. Azonban a sok karácsonyi édesség után jól esik egy kis sós, ezért sütöttem bőven... Sajtos rudakat, tepertős-sonkás kockákat és sajtos tallérokat. Persze készült egy kis lencsés korhely leves is, és kocsonya is les a hűtőben. Minden látogatómnak kívánom mindazt, amit csak elterveztek, vagy remélnek az újévtől!
Szilveszteri reggeli: Mandarinos kacsamájkrém

2012 december 31, hétfő

Hát, eljött az év utolsó napja is.  Kora reggeltől fent vagyok, hogy elkészüljek a finomságokkal, bár nem lesz se vendégség, se semmi különös. Reggelire káprázatos mandarinos kacsamájkrémet kínáltam, amit ITT találtam. És feavattam azt a csodaszép teás csészét, amit Édesapám feleségétől kaptam karácsonyra! :)
Dec 25. reggeli és ebéd

2012 december 25, kedd

Máskor is fontos számomra, hogy különleges reggelit tegyek az asztalra az ébredőknek. Ez karácsonykor fokozottan így van.

Ebédre az előétel: Füstölt lazacpárnák tormás zöldségekkel, utána a fiam kedvence a diós szárnyaskrémleves, majd Wellington bélszín és a végén Marcipános csokoládétorta. Ezt a tortát megálmodtam, de persze mondanom sem kell, hogy az álom és a valóság között van különbség... Még szerencse, hogy ezt csak én tudom! :)
Szenteste

2012 december 24, hétfő

Ilyenkor már hulla fáradt vagyok. Egész nap idegesít, hogy nem leszek kész. Aztán persze kész lettem, bár a gyerekeim is besegítettek rendesen, ők díszítették a fát.

Előételnek a rénszarvasok mellé libamájas créme brulée-t kínáltam pirítóssal, majd Lazacsteak tésztában sütve kaukkfüves almával, salátával volt a fő-fogás. Finom vörösborral koccintottunk és mindenki olyan süteményt evett, amihez épp kedve volt.
Áfonyás és karácsonyi macaronok már szebb megvilágításban

2012 december 23, vasárnap

Hát, ez már azért visszaadja a macaronok színét! :) Muszáj megmutatnom, mert én teljesen beleestem ebbe a kék színbe!:) A másik elvileg nem szürke, hanem azüst akart lenni, de ahogy látjuk, az ételfestéknek is meg vannak a maga korlátai...
Beszéljünk a szaloncukrokról

2012 december 22, szombat

Nem is emlékszem, mikor vettem boltban szaloncukrot utoljára. Persze, finom a zselés szaloncukor, de csak egy-egy szem erejéig.

Gyermekkorom kedvenc csokija volt az Arany kocka és az Ezüst kocka. Ez most hál' Istennek újra kapható a Stühmer cég jóvoltából. Sajnos nem túl sok helyen lehet hozzájutni, de amikor meglátom, mindig veszek belőle többet is. Most felfedeztem, hogy ugyancsak a Stühmer szaloncukorba álmodta ezt a finomságot. S bár nem olcsó összehasonlítva a többi szaloncukorral, egyszerűen minden morzsája megéri az árát. Nem lehet betelni vele!:) Többféle ízesítéssel lehet kapni, de én leragadtam ennél, annyira jó!

Szívből ajánlom Mindenkinek! :)
Áfonyás macaron

2012 december 22, szombat

Dizájnmenza alkotta meg ezeket a csodaszép macaronokat és persze azonnal elképzeltem, hogy ez milyen szépséges is lesz karácsonykor. Kicsit féltem tőle, mert  - ahogy gondolom még nagyon sokan - minden percem be van osztva a konyhában, így ismétlésre nincs időm. A macaron pedig tud meglepetéseket okozni. Hol sikerül, hol nem. Hát, most megkegyelmezett nekem és olyanra sikerült, amire már én is azt mondom, hogy szép... A fényviszonyok miatt nem jön ki jól a színe a fotókon, de majd próbálunk jobb képeket is csinálni, hiszen érdemes.
Uvima gyümölcskenyere 2012

2012 december 19, szerda

Uvimáról már tettem említést tavaly karácsonyi post-ban. Ő az a konyhatündér, aki több évvel ezelőtt osztotta meg velünk ezt a receptet a Nők Lapja fórumán. Ez olyan végzetes szerelem lett, hogy házasságot kötöttünk - a gyümölcskenyér és én - mert azóta csak így csinálom. A másik dolog az, hogy megálmodtam az idei karácsonyi ünnepi tortámat, aminek a tetejére marcipán masnit akarok készíteni. Hát, most ezen a gyümölcskenyéren kipróbáltam. Még van hova fejlődnöm azért...:)
Grand Marnier bonbon

2012 december 19, szerda

Nagyon kedves barátnőm Németországban él, az isteni Habos-mákos torta receptje is tőle van, ami már fent van itt a blogon. Minden, amit idáig tőle kaptam, kifogástalan, biztos voltam benne, hogy ez a bonbon is az, csak épp nem lehet hozzá azt a sütemény alapport kapni, ami a recept szerint ehhez való. Zsuzsikám volt olyan drága, hogy legutóbb, amikor itthon járt, hozott egy dobozzal, így most karácsonyra meg is csináltam. Hát, tényleg nagyon finom, most sem csalódtam Zsuzsi receptjében!:) Szívből köszönöm!
Mandulás-marcipános linzerek

2012 december 17, hétfő

Tegnap alapvetően sok kudarc ért a karácsony sütigyártásban, ilyenkor nem is vagyok túl jó hangulatban. Persze, ma folytatnom kellett és már kicsit jobb a hangulatom, bár az egész napos konyhai teendőktől a hátam beszakadni készül... Ezekkel a kekszekkel viszonylag elégedett vagyok. Finomak és szerintem elég mutatósak is. Bár, ahogy a linzereknél megszoktuk, ennek sem árt, ha pihen egy kicsit.

Ezeken kívül készült még bonbon, sárgabarackos keksz és marcipános csókocskák is. Sajnos a fényképezőgép még szereldében van, így még egyelőre nem tudok profi képeket prezentálni. :(