A hamburger többnyire mindenhol népszerű. A gyorsétkezdékben is, itthon is. Különösen finom, ha a hamburgerzsemléket is magunk sütjük. Amikor a nevét elolvastam a márciusi Good Food magaziban, már sejtettem, hogy csak olyasmi lehet, amit bizonyára szeretünk.Kicsit bizonytalanná tett a Jerk nevű fűszer, merthogy sosem hallottam róla, de végül találtam, így semmi nem állt az utamba, hogy elkészítsem.

Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma - az egyik fele reszelve, a másik fele felkockázva), 2 tk Jerk fűszerkeverék, 1 sárgarépa reszelve, kb. 20 dkg friss kockázott ananász, 1 chilipaprika apróra vágva, 1 cs koriander, 1 lime, zöldsaláta

A hús hozzávalóit összekeverjük és 4 pogácsát formálunk belőle. Az ananászt, a chilipaprikát, az apróra vágott koriandert és a lilahagyma kockákat összekeverjük a lime kifacsart levével. A húspogácsákat kevés forró oaljon oldalanként 5 percig sütjük. A hamburgerzsemle alsó felére teszünk salátát, rá a húspogácsát és a tetejére kanalazunk az ananászos keverékből.

A kevert meggyes-csokis sütihez minden volt itthon, így semeddig se tartott összedobni:

Hozzávalók: 4 tojás, egy nagy pohár tejföl, 40 dkg cukor, 32 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 ü meggybefőtt, 15-20 dkg étcsokoládé

A hozzávalókat a meggy és a csoki kivételével összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetején elosztjuk a lecsöpögtetett meggyet és a kockázott csokoládét. A tetejét még megszórtam cukorral elkevert mogyoróval is.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40-45 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű lesz.