Húsvét és karácsony. Vagy karácsony és húsvét. A kedvenc ünnepeim. Gondolom nem csak nekem. Mondjuk a karácsonyt valamivel jobban szeretem, de a húsvétra pont olyan lelkesen készülök minden évben. Már összeállt a fejemben a menüsor, a sonkák már itt lesnek és várják, hogy megfőzzem őket. Azért vannak többen (egészen pontosan ketten), mert mint minden évben, idén is én készítem el Édesapámék húsvéti tálját.

És, hogy más is így van ezzel, bizonyítja  ez a játék:

http://takarekoskonyha.blogspot.hu/2013/03/unnepre.html

ÉN a stafétát barátnémtól, Erikától kaptam:

http://www.eletinfo.hu/2013/03/25/unnep-husvet/

És szívesen benéznék Illéskrisz és Rubin konyhájába! Így a stafétát átnyújtottam! :) Azután kénytelen vagyok módosítani, mivel Rubin Gaby már átvette egyszer a stafétát. Így Notburga húsvétja érdekelne! :)

Szóval, nálam már évek óta készül tormás cipóban sült sonka, valamilyen saláta, természetesen sok-sok finom friss zöldséggel. És persze sárgatúró, amibe én soha nem teszek mazsolát!

Itt megnézhetitek a tavalyi asztalomat és a hidegtálamat.

Ilyesmi lesz majd nagyszombaton. Aztán húsvét vasárnap ebédre lesz rántott csirke-buzogány (csirkeszárnyból) és töltött csirkecomb, hétfőn pedig karaj lesz tormamártással. Süteménynek lesznek macaronok, húsvéti kockák, és persze egy ünnepi torta is. Kérlek, hogy majd nézzetek be hozzám az ünnepek alatt, mert feltöltöm majd a képeket! :) És persze az ünnepi reggelik! Briós-rózsával, kaláccsal.

Szeretettel visszavárlak Titeket! :) Egy kis ízelítő: