Nagyon éhesen jöttem haza, és már az úton "megálmodtam", hogy kenyérlángost csinálok. Régen volt, a fiam élt-halt érte. Tudtam, hogy ő is itthon lesz és igazán nem tart sokáig ezt a finomságot összedobni. Van, aki langallónak ismeri és millió recept kering a neten. Nekem egy régi receptem van meg.

A következőképp készült:

1,5 dl langyos vízbe belemorzsoltam kb. 3 dkg élesztőt és egy csapott tk cukrot, majd hagytam felfutni. Közben egy tálba szórtam 1 kg lisztet (kenyérlisztet használtam, de csináltam már rétesliszttel is). Elkevertem kb. 1 ek sóval és 1,5 ek morzsolt(!) rozmaringgal. Mélyedést készítettem a közepébe, ide öntöttem a felfutott élesztő és még kb. 3-3,5 dl langyos vizet.  Géppel kezdtem dagasztani, de amikor már erőlködött, akkor kézzel folytattam.  Letakartam és hagytam kelni. Addig kb. 3 fej hagymát vékony félkarikákra vágtam, kisüttöttem bacon kockákat, lereszeltem legalább 25 dkg sajtot. A megkelt tésztát belenyomkodtam egy tepsibe (kb.30x40 cm), tetejét megkentem egy pohár tejföllel, megszórtam a hagymával és a baconnal. Én mindig rálocsolom  kisült zsírt is. A legvégén megszórtam dúsan sajttal és ment a 180 fokos sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt készre sül. Remélem marad holnapra is, hogy vigyek magammal, bár erre sok garancia nincs...