Azt hiszem, egyszer írtam már a becsinált levessel való viszonyomról. Szóval gyerekkoromban ki nem állhattam. (Mondjuk nem csak ezt, általában nem szerettem a leveseket és enni sem úgy nagyjából). Aztán nem olyan rég főztem egy becsinált levest, ami nagyon ízlett. A férjemnek különösen, de ő mindenféle levest nagyon szeret. Mivel már sokféle finom zöldség kapható, így újra nekiálltam, ezúttal májgaluskákat szaggattam bele. Másodiknak pedig palacsintát sütöttem. Semmi különös, baracklekvárral és Nutellával, ki hogy szereti.

A leveshez: 1/2 kg csirke (nálam most szárny volt, de az aprólék is jó), 2-2 szál sárga- és fehér répa, egy kis zeller, plusz a levelei, egy kicsi karalábé, 4 gomba nagyobbakra vágva, pár rózsa karfiol, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, babérlevél, szemes bors, só

A galuskához: 3 csirkemáj, 1 tk zsír, 1 tk liszt, 1 tojás, só, bors, fahéj

A húst hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, a habját leszedjük. Beletesszük a többi hozzávalót, fedő alatt puhára főzzük. (Én a végén azért főztem bele 2 db húsleves kockát, biztos, ami biztos) A csirkemájakat elkaparjuk, beleteszünk 1 tk zsírt, 1 tk lisztet, 1 tojást, sót, borsot, késhegynyi fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy szaggatható legyen. A levesbe szaggatjuk. Vágott petrezselyemmel megszórjuk a kész levest. Be lehet habarni tejföllel (én nem habartam be), tárkonyecettel tálaljuk.