Valamelyik főzős újságban találtam,de meg nem mondom, melyikben, talán nincs is jelentősége. Hihetetlen puha, szaftos sütemény. Apukámnak is nagyon ízlett, pedig ő a krémesebb süteményeket szereti.

Hozzávalók: 175 g puha vaj, 140 g porcukor, 50 g őrölt mandula (most csak dióm volt), 2 tojás, 1 tk vanília kivonat, 1/2 citrom leve és 2 citrom héja, 140 g liszt, 1/2 cs sütőpor

A beforgatáshoz: 20 dkg kristálycukor, 2 és fél citrom leve

Egy négyzet alakú tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ne legyen nagy tepsi, annál jobb, minél vastagabb lesz a tészta! Dolgozzuk össze a vajt a porcukorral, liszttel, mandulával, sütőporral, tojásokkal és a citromlével, vanília kivonattal. Belesimítjuk a tepsibe a tésztát és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A papírral együtt kiemeljük és kihűtjük. Ezután a széleit szép egyenesre vágjuk és tésztát felkockázzuk. Egy tálkába öntjük a citromlét, egy másikba a cukrot. A kockákat gyorsan megforgatjuk a citromlében (vigyázzunk, könnyen elázik!), majd a cukorban is meghempergetjük. Rácson hagyjuk száradni.