Isteni finom zöldbablevest főzte ebédre, meg egy kis lecsót, mert azt muszáj szinte hetente egyszer főzni. Lecsó azonban csak csípősen az igazi (nekem), így a férjem nem nagyon eszik belőle. A levest viszont nagyon díjazta! :) Leves utáni másodiknak, illetve desszertre vágyóknak készült ez a mandulás meggytorta. Szeretem az epret, de a meggy visz nálam mindent! :)

Elkészíteni cseppet sem bonyolult.

6 tojást szétválasztunk. A sárgáját kikeverjük 12 dkg vajjal, fél citrom reszelt héjával, 1 cs vaníliás cukorral, majd 25 dkg túróval. Összeforgatunk 15 dkg lisztet, 15 dkg darált mandulát, fél cs. sütőport és egy csipet fahéjat. Ezt beleszórjuk az előző masszába és összekverjük. Majd a végén hozzáadjuk a 6 tojásfehérjéből  8 dkg cukorral vert kemény habot. Vajazott, lisztezett kapcsos tortaformába simítjuk, a tetejére rászórunk magozott, lecsepegtetett meggyet (én 1 kg meggyet magoztam ki és szórtam rá, de lehet, hogy 80 dkg is elég). Majdnem egy órán át sült 180 fokos sütőben. Végén porcukorral meghintjük.