Tegnap egyik kollégám osztotta meg ezt a receptet. Nekem kicsit hasonlít a hajtoványra, de végül is mindegy. Nagyon finom! :)

Tésztához: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 5 dl tej, 1 csapott ek só, 2 dl étolaj

Töltelékhez: sonka kockára vágva, 2 db lilahagyma, 2 db kukorica konzerv, reszelt sajt ízlés szerint (kb 10-15 dkg), 2 db fokhagymagerezd, tejföl, bacon kockára vágva

Tetejére: 2 ek tejföl, 1 tojássárgája, szezámmag

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.