Hát, most ismét bajban vagyok, mert nem tudom, hol találtam az eredetijét. Így leírom, én hogy csináltam. Nagyon finom, cseppet sem terheli a gyomrot! :)

Szóval, 30 dkg rizst egy kicsit olajon megfuttattam, majd kétszer annyi sós vízben megfőztem, jól bebugyolálva hagytam a végén, hogy magába szívja az összes folyadékot és kihűtöttem. Egy salátás tálban elkevertem kb. 3-4 ek majonézt egy pohár joghurttal, borsoztam, belefacsartam egy zöldcitrom levét, hozzáadtam a lereszelt héját és még kevertem bele apróra vágott mentát is. Egy szép nagy kaliforniai paprikát apró kockákra vágtam, egy doboz zöldbabot leszűrtem és mindet a rizzsel együtt a majonézes öntethez adtam. Alaposan összekevertem, a tetejére megtört sósmogyorót szórtam (a törés nem lett tökéletetes :) ), majd néhány koktélparadicsomot tettem a tetejére. Sózni már nem sóztam pluszban, pont jó lett így! :)