Létezik egy kéthetente megjelenő magazin, az a címe: Sütivarázs Kevés magazint veszek meg, ezt elkezdtem gyűjteni, elsősorban a különböző számokhoz csomagolt szilikon formák miatt. Ebben találtam ezt a süteményt.  Illéskrisznél találtam nem is olyan régen a Bécsi csókokat, amit azóta többször elkészítettem, annyira finom. Ez valami hasonlónak ígérkezett, így most ez készült. Csak zárójelben jegyzem meg, Illéskrisz csókjai finomabbak...:)

Azok kedvéért, akiknek nem lenne meg a magazin, megosztom a receptjét:

Hozzávalók: 125 g puha vaj, 25 g porcukor, 1/2 tk sütőpor, 125 g liszt, 40 g kukoricaliszt, kb. 1 ek tej, 100 g étcsokoládé

Én alapból dupláztam ezt a mennyiséget és a tej az azért jóval több volt, mint 1 ek. A tésztának puhának kell lennie, hogy ki lehessen nyomni a nyomózsákbók, de nem szabad folynia, mert nem tartja meg az alakját. Ezért a tejet óvatosan és apránként kell adagolni.

A vajat simára keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vanília-kivonatot, habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőport és a kétféle lisztet. Hozzáadjuk a tejet, majd fakanállal összekverjük. Puha és sima tésztát kell kepjunk. Sütőpapírral kibélelt tepsire csillagcsöves nyomózsákból kb. 10 cm hosszú rudakat nyomunk a  tésztából és 170 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt nagyon világosra sütjük. Rácson hűtsük ki teljesen. A darabokra tördelt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a sütemények mindkét végét megmártjuk benne. Sütőpapírral bélelt tálcán a hűtőben hagyjuk megdermedni.