Annyira élvezem ezt a hosszú hétvégét! Különlegességeket nem főzök, de persze édesség mindig kell. Hiszen Édesapámhoz is megyek és mindig viszek neki valami finomságot. Múlt héten beszélgettünk az egyik kolléganőmmel tortákról. Ő hívta fel a figyelmemet erre a finomságra, amit rögtön eldöntöttem, hogy megcsinálok. Készítsétek el, Apukámnak nagyon ízlett!

20 dkg porcukrot habosra keverünk 15 dkg margarinnal, hozzáadunk 2 tojást, majd egy fél csomag sütőporral elkevert 30 dkg réteslisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, harmadoljuk. A legszebb harmadot megtartjuk a sütemény alapjának, a maradék kétharmadot összemorzsoljuk. 20 dkg diót öszetörünk úgy, hogy egy része darált dió legyen, a másik része darabos maradjon. Összekverjük 20 dkg porcukorral kikevert 20 dkg vajjal, beleteszünk 20 dkg mazsolát, 5 ek rumot, 5 ek kakaóport, egy marák magozott meggyet (befőttet), végül hozzáadjuk a morzsát is. A tortalapot megkenjük baracklekvárral és kúp alakban rányomkodjuk a tölteléket. 10 dkg csokoládét felolvasztunk 3 ek étolajjal és bevonjuk vele a süteményt. Egy napot hagyjuk a hűtőben összeérni.