Talán sokaknak ismerős Szentendrén a Sárkány étterem, ahol isteni lecsót lehet kapni. Hát ezt próbáltam rekonstruálni, fürj-tojás híjján tyúktojással...

10 dkg kockázott baconon megpirítottam egy nagyobb, félkarikára szelt hagymát, hozzáadtam kb. 10 dkg kockákra vágott gombát, majd amikor kicsit lepirultak, belekarikáztam egy szál lángolt kolbászt. Amikor már szépen összesültek, hozzáadtam 4 csíkokra vágott lecsópaprikát, felöntöttem 1,5 dl vízzel. Amikor a levét elfőtte, beletettem 3 héjazott, kockákra vágott paradicsomot, még 10 dkg kockákr vágott gombát. Sóztam, borsoztam, pici pirospaprikával ízesítettem. Amikor már szépen összefőtt, beleborítottam egy kis doboz zöldborsót, 2 pár virlsit feldarabolva, a végén pedig hozzáadtam a keményre főtt tojásokat is. A frissen sült kenyérrel isteni!:)

És, hogy választani is lehessen, készült még rántott tök is: