Mozgalmasan telik ezt a hosszú hétvége, persze cseppet sem bánom! :) Maximálisan kiélhetem az összes mániámat a konyhában. Illéskrisz-nél találtam a szilvabőrt és mivel a tanyáról érkezett elég szilva, gondoltam megcsinálom, ne penészedjen meg. Hát, első nekifutásra nem sikerült. Valószínűleg túl vékony lett, ezért kiszáradt és töredezett - így a kukában végezte. De nem arról vagyok híres, hogy könnyen feladom! Másodszorra már tökéletes lett, és nagyon finom! :)

Azt hiszem, sokan szinte el sem tudjuk képzelni a főzést Vegeta nélkül. Már Nagymamám is használta és én is szeretem. Most elkészítettem házilag is. Bár azért nem olyan, mint a bolti Vegeta, de ugyanúgy fel lehet használni.

Elkészítése nagyon egyszerű, csak sok napsugár kell hozzá. Ledaráltam 2 szál sárgarépát, 2 szál fehér répát, egy kis fej karfiolt, egy kis fej zellert, a zeller zöldjét, 1 cs petrezselymet. Megmértem és a súlya 10% -nak megfelelő mennyiségű sóval összekevertem, majd tálcákra szétterítettem, amikre sütőpapírt tettem és irány a nap. Két nap alatt gyönyörűen megszáradt, ebben a jó melegben. Ha valaki porítva szeretné, darálja meg kávédarálóban!