Legalábbis az ünnepe. Mindenképp úgy gondoltam, hogy sütök friss kenyeret. Egyrészt, ha már ünnepeljük, akkor azért ennyit megérdemel, másrészt az ebédhez csak finomabb a friss kenyér. Ezen kívül vendégeket is vártam ma, Kanadába utazik vissza a család egy része. Cecei pogácsát sütöttem, ami felülmúlta minden várakozásomat. Szeretem a pogácsákat, de a legtöbbel az a bajom, hogy frissen, langyosan finomak, azután megszáradnak igen gyorsan. Hát, ennek a pogácsának nem volt ideje megszáradni....

Előző este összegyúrunk 1 kg lisztet, 40 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgáját, 2 dl tejfölt, 40 dkg margarint, 10 dkg vajat, 5 dkg élesztőt, 1 ek sót. Éjszaka a hűtőben pihen. Másnap nyújtjuk, tojással lekenjük és mehet a sütőbe.

A zürichi kenyér most nagyon népszerű a gasztro-blogokban, most, hogy megcsináltam, nem is csodálom: