Függővé válsz, amennyiben szereted az erős paprikát... Én, mint azt már bizonyára tudjátok, rajongója vagyok! :) Gyönyörűséges és hatalmas hegyes zöld paprikát vettem ma egy aluljáróban, 5 db-ot 200 Ft-ért. Mivel az előző adag már elfogyott, ahogy hazaértem, már mostam is meg őket és dugtam a 180 fokos sütőbe tepsire. Addig sütöttem forgatva, amíg hólyagosodott és színesedett a bőre, majd azonnal fedeles edénybe tettem őket és hagytam lehűlni. Amikor lehűlt, akkor szigorúan gumikesztyűben! lehúztam a bőrüket és hosszában csíkokra szedtem mindet, majd ebbe a csatos üvegbe tettem. Amíg sültek, elkészítettem a marinádot: 2 dl olívaolaj és 1 dl fehérborecet keverékébe tettem sót és őrölt borsot, jól összekevertem és ezt öntöttem az üvegben várakozó paprikákra. Ilyenkor jobb esetben megy a hűtőbe, 1-2 nap alatt csodásan összeérik. Most nem volt ideje, mert szinte azonnal nekiestem, finom kacsazsíros-kacsamájas kenyérrel ettem. :) A maradék a hűtőben és holnap veszek egy újabb csomag paprikát! :)