Emlékeztek még a Last ketchup dalra? Hogy ennek köszönhet a nevét ez a ketchup vagy sem, azt nem tudom, de nagyon finom dolog ez! Sokféle ketchup-ot kipróbáltam már, de évek óta ezt készítem. Egyszerűen, vajas kenyérre kenve is isteni! Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Közben ezt is meghallgathatjátok! :)

Hozzávalók: 2 kg paradicsompaprika, 1 kg paradicsom, 1 kg hagyma, 1-2 cseresznyepaprika (most chilipaprikám volt csak itthon)

Ezeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és 3-4 babérlevél társaságában odatesszük főni 3-4 órára. Időnként megkeverjük. Amikor megpuhult és levének jó részét is elfőtte, akkor vagy passzírozzuk, vagy - ahogy én csináltam - botmixerrel teljesen krémessé aprítjuk az egészet. Hozzáadunk 17 dkg cukrot, egy marék sót, 2 dl 10%-os ecetet, 1 tk őrölt borsot és 2 ek mustárt. Jól összekeverjük és még egyszer összefőzzük, a vége előtt 1 mkk szalicilt keverünk bele, majd üvegekbe töltjük.