Szombat van. Mint már sokszor leírtam, ez nálunk többnyire nem húsos ebéd. Talán ez gyermekkoromból jön, mert Nagymamám sem sütött pl. rántott hús soha szombaton. Elsősorban tészta ételt szoktam készíteni, főként a fiam kedvéért. Bár ő most nincs itthon, azért mégis ez készült. És mindenki más is ugyanúgy értékelte. Aledánál találtam a recptre. Konyhája nagyon finom, már sok mindent kipróbáltam tőle, egyik sem okozott csalódást! :)

Marcipánnal kicsi gyerekkorom óta le lehet venni a lábamról... És persze mindent szeretek, amiben marcipán van.

Megpucoltam kb. 8 szemet abból az almából, ami a tanyán terem és egészen különlege, helye sem volt nagyra nőnik a gyümölcsöknek... Először négybe vágtam a gyümölcsöt, majd újra feleztem a gerezdeket és citromos vízbe áztattam. 10 dkg marcipán lereszeltem és kikevertem 12,5 dkg vajjal és 10 dkg cukorral. Cseppentettem bele egy kevés mandula aromát is, majd habosra kevertem 3 tojással. 15 dkg lisztet összekvertem 1 tk sütőporral és egy kevés fahéjjal, majd ezt beleforgattam a marcipános keverékbe. Vajazott-lisztezett tortaformába öntöttem a tésztát, a tetejét kiraktam az almákkal és 180 fokon világosra sütöttem. A végén marcipán virágokkal díszítettem.