Sokan próbálkoznak sajt, krémsajt készítésévelházilag, nálam ez idáig kimaradt. Most én is elkészítettem az első ízesített krémsajtomat, alig tudtam megmenteni a fotózáshoz egy keveset! :)

Hozzávalók: 500 g joghurt (de nem light-os!), 1 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, 1 cs petrezselyem, 1 kisebb lilahagyma, friss kakukkfű

A joghurtot simára kevertem a tejszínnel és az áttört fokhagymával. Kb. 2 lapos tk sóval ízesítettem (meg kell kóstolni, hogy ne legyen nagyon sós). Egy tálba terítettem egy géz pelenkát és beleöntöttem a joghurtos egyveleget. Összekötöttem a pelenka csücskeit és egy fakanálra lógattam, majd hagytam egy napig csöpögni. Másnap a kis fej lilahagymát apróra vágtam és 1 kanál olívaolajon megdinszteltem. Ezt kikevertem a krémsajttal, majd belekevertem az apróra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet.