Immár a második alkalommal kóstoltam blogot! Nem is hittem, hogy ez ekkora örömöt jelent!:) Ezúttal Györgyi barátném indította útjára az új fordulót, annyi kikötéssel, hogy kicsit öltöztessük a kiválasztott ételt/süteményt karácsonyosba... Hát, ez nekem igazán testhez álló feladat! :) Megint olyan blogot kaptam, ami nem nagyon ismertem. Hanka készíti. Igazán nehezen választottam, mert annyi csodaság található az oldalán, hogy a bőség zavarával kűzdöttem. Szerencsére sikerült megtalálnom ezt a Diós-csokis holdacskát, ami igazán passzol a karácsonyi elvárásnak. Ráadásul olyan finom, hogy a zuram, aki amúgy nem rajong a keksz-féleségekért, egymás után tüntette el ezeket a kis csokoládés csodákat. :)

Az én holdacska kiszúróm ilyen, és még annyiban más, mint Hanka holdacskája, hogy nem fehér csokival díszítettem. De ugye nem baj?

A recept: 30 dkg átszitált porcukrot elkeverünk 1 cs vaníliás cukorral, 30 dkg darált dióval, majd jól összegyúrjuk egy kissé felvert tojással. Bőven lisztezett felületen nyújtjuk 1-2 mm vastagságúra és hold alakú kiszúróval kiszúrjuk. 180 fokos sütőben, nagyon odafigyelve, hogy ne égjen meg, világosra sütjük. Rácson hűtjük ki. Közben elkészítjük a krémet. 4 tojást habosra verünk 10 dkg pocukorral, majd a tálat gőz fölé tesszük és a tojáskrémet besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. 25 dkg margarint vagy vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral, 3 dkg kakaóporral és 20 dkg olvasztott, de nem meleg étcsokoládéval. A kihűlt holdacskákra csillagcsöves nyomózsákból krémet teszünk és akár fehér csokoládéval megcsíkozzuk, akár karácsonyi ruhát adunk rá :)