Marisznál láttam meg ezeket a barackokat. Mivel nagyon szeretem az aszalt sárgabarackot mindenféle süteménybe, sejtettem, hogy ez nagyon finom lesz. Előző este beáztattam a barackokat finom barackbálinkába, majd másnap dugdostam marcipánt a magok helyére és csokoládéba forgattam őket:

Ezek a pompás kis linzerek már elkészültek tavaly is, alig győztem eldugdosni, hogy maradjon az ünnepi asztalra is, így természetes volt, hogy idén is elkészítettem őket:

Hozzávalók: 150 g finomliszt, 1 kk sütőpor, csipet só, 150 g vaj, 80 g porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 50 g darált mandula, 1 tojássárgája

A töltéshez: baracklekvár

A tetjére: marcipánmassza, csokoládé, dekorcukor

A linzer hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ezután enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd világosra sütjük. Mindegyiket megkenjük a baracklekvárral és ráteszünk egy ugyanolyan formával kivágott marcipánt. Csokoládéval és dekocukorral díszítjük.