Még mindig a karácsony a kedvenc ünnepem, bár a mostani szenteste nem vonul be a legjjobbak közé... Ugyanis a vacsora fő-fogását erősen elszúrtam. És azóta is szidom magam, hogy ez pont most történt meg. Végül is, utólag már nem tudok változtatni rajta, a mai ebéddel próbáltam kárpótolni a családot. A szenteste előétele ez a sajtból készült toboz volt sós kekszecskékkel. És ezen kívül ananász-uborka saláta volt, ami meglepően finom lett, holott nem igazán tudtam elképzelni, hogy milyenek együtt.

És akkor a fő ételről nem beszélek...

Ezt nagyon egyszerű megcsinálni: kb. 30 dkg krémsajtot jó habosra kevertem majonézzel, két szál apróra vágott újhagymával, egy csokor apróra vágott kaporral, sóval, borssal, majd egy éjszakát hűtőben pihent. Tálalás előtt kettéosztottam és igyekeztem toboz alakot formálni belőle, majd a toboz-jellegét egész mandulákkal adtam meg, amiket a gömbölyű végükkel dugtam a sajtba.

Az asztalom:

És az ajándékaim. Aminek nagyon örülök, egy Russel Hobbs kávéfőző. Ezt a gyártót nagyon szeretem, annyira szépséges konyhai gépeket csinálnak! :) Ez a kávéfőző is annyira szép! :) Sajnos kipróbálni még nem sikerült, mivel nincs itthon filterem.

Mellette van egy "könyv". Ami nem könyv, hanem a kedvenc parfümöm karácsonyi csomagolása.:) Az előtérben pedig egy ősrégi vágódeszka, rajta két lapos tányér és két mélytányér, valamint a Kis herceg a rókájával.

Ez a következő ajándék pedig régóta szívem vágya. Villeroy&Boch készíti ezt a gyönyörű gyömölcs-mosót:

És a mai ebéd előétele: Sült kacsamáj mézben forgattott mangóval:

Valamivel több, mint fél kiló hízott kacsamájat felszeleteltem, sóval, fehér borssal ízesítettem és nagyon rövid idő alatt, nagy lángon megsütöttem. Kb. 20 mp-ig pirult oldalanként. Ez azért jó így, mert a belseje krémes marad és csak úgy omlik az ember szájában. A mangót cikkekre vágtam, 2 ek mézet elkevertem 1 dl fehér borral és felforraltam, hagytam, hogy kicsit lepárologjon a bor, majd a mangót beleforgattam. Picit sóztam és összeforraltam. Salátával bélelt tálra tettem a kacsamájat, rá a mangót és pár csepp balzsamecet krémmel díszítettem.

Ezután volt a fiam kedvenc karácsonyi Diós szárnyaskrémlevese, majd töltött kacsa krumplipürével és narancsos-mogyorós-karamellás jégtorta, amit azért nem mutatok meg, mert nem lett túl fotgén, miután hagytam a hűtőtérben picit engedni a mélyhűtő után, de sajnos eléggé elvesztette a formáját. De ez az ízén semmit nem váltotatott.:)

Az ünnep hátralévő részére még nagyon sok kellemes percet kívánok Mindenkinek! :)