Lezajlott a karácsony, ma nem is volt nagy kedvem a főzéshez. Így egy igazán nagyon könnyű, szombati ebéd készült. Habkönnyú túrógombóc, a közepén vajkaramellával.

Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 5 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 db tejkaramella

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előbbi masszához keverjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és a félbe vágott vajkaramellákból egy-egy felet a gombócok közepébe helyezünk. Egy lábasban vizet forralunk, pici sót teszünk bele, és amikor forr, akkor a gombócokat óvatosan beleengedjük. Addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek. Ekkor leszűrjük a gombócokat és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tetejét megszórjuk porcukorral, és melegen tálaljuk.