Sokszor készül nálunk rilette, vagyis zsírban sült hús. Most egy kicsit variáltam rajta, mert karamellizált hagyma is került bele. Én ennél jobb vacsorát nehezen tudok elképzelni. Egy jó citromos teával... mmmmm :)

Fél kiló lapockát megtűzdeltem egy fej fokhagymával és rozmaring levélkékkel. Körben besóztam és borsoztam. Beletettem egy magasabb falú tepsibe. A sütőt előmelegítettem 200 fokra. Egy serpenyőben felforrósítottam kb. 20 dkg zsírt, ezzel leöntöttem a húst és betettem a sütőbe, amíg szép színt kapott (kb. 20-25). Ekkor áttettem a húst egy lábasba. Ráöntöttem a visszamaradt zsírt, hozzátettem egy fej hagymát félbevágva, 2 babérlevelet, néhány szem borókabogyót, felöntöttem 3 dl húslevessel és 2 dl fehér borral és még adtam hozzá 20 dkg libazsírt, majd nagyon kicsi lángon 2.5 órán keresztül vajpuhára főztem. Ekkor kiszedtem a levéből és villával szálaira szedtem a húst. Beletettem egy üvegedénybe és rászűrtem a levét. 1 ek olajon karamellizáltam 1 ek kristálycukrot. Ehhez hozzákarikáztam egy fél fej hagymát, felöntöttem kevés fehér borral és megsóztam. Puhára pároltam. Hozzáadtam ezt a hagymát a húshoz, összeforgattam és bement a hűtőbe. Az eredeti recept szerint kellene még a tetejére libazsírt csorgatni, nekem ez nem hiányzott róla, így kihagytam. Tartok tőle, nem sokáig élvezhetem majd ezt a pompás ételt! :)