Szó volt a házi croissant-ról a Facebook-on, és rájöttem, hogy már elég régen csináltam, pedig itthon nagyon szereti mindenki. Így nekiálltam a saját verziómnak, aminek a receptjét ITT találjátok. Nem mondom, van vele munka, de megéri! :)

Aztán tegnap kocsonyát is főztem. Hát, ez sem a legrövidebb idő alatt készül el, de ez is minden évben kötelező! Mivel lány koromban ez nálunk karácsonyi vacsora volt és idén nem főztem, úgy gondoltam, bepótolom...

Tegnap pedig egész egyszerűen szerelemre lobbantam Illéskrisz oldalán! Nagyon egyszerű megcsinálni és bár nem vagyok nagy gumicukor fan, ez egészen különleges a friss gyümölcs ízével, ráadásul semmiféle olyan dolog nincs benne, amit valószínűleg nem szeretnék, ha tudnám, hogy tesznek bele...

És még valami készült. Egy kis házi mascarpone. Azt mondja a leánykám, hogy sokkal finomabb, mint a bolti, meg sűrűbb. Azért gondoltam, hogy kipróbálom, mert bizony ez nem túl olcsó mulatság, viszont elég sok mindenbe kell:

Roppant egyszerű elkészíteni. Fél liter tejfölt és fél liter görög joghurtot jól összekevertem, majd egy pelenkába kötöttem, felakasztottam és egész éjszaka hagytam csöpögni egy alá tett tálba. Majd átkevertem. Ennyi.